Италианският град Генуа има богато историческо минало, много художествени и

...
 Италианският град Генуа има богато историческо минало, много художествени и
Коментари Харесай

Кулинарните съкровища на Генуа разкриват в Пловдив

 Италианският град Генуа има богато историческо минало, доста художествени и архитектурни монументи и несъмнено вкусна храна.
„ Кулинарните съкровища на Генуа: история, обичаи, бъдеще “ е тематиката на конгрес в Пловдив тази събота.
Прочетете още
Той ще се организира в Double Tree by Hilton Plovdiv Center. Събитието е проведено от Академията за Италианска кухня и е част от Седмицата на Италианската кухня по света 14-20 ноември 2022, самодейност на Министерство на външните работи и интернационалното съдействие на Република Италия с институционален сътрудник Академията за Италианска кухня, културна институция на Република Италия.

Форумът ще бъде последван от изискана Гала вечеря с обичайни ястия от района, изобретателно приготвени от началник Кристиано Марозу и с доста културни изненади за присъстващите.

Генуа е главният център на лигурите до завладяването ѝ от римляните към 220 година прочие Хр. През 205 година прочие Хр. гръцката колония е разрушена от картагенците. Тя е възобновена от римляните, които употребяват пристанището като база за морския си флот по време на многочислените войни които водят. В началото на 12 векзапочва разцветът на Генуа и градът се трансформира в огромен търговски център. Контролът над лигурския бряг е стихотворец от група търговци и банкери които поддържат търговски контакти с херцозите, кралете и папите. В продължение на 10 години те резервират хегемонията си над градовете Пиза и Венеция.

В последна сметка споровете на ползи водят до разрушаването на единството на комерсиалната колегия. Най-голямата европейска зараза от бубонна чума през 14 век започва при обсадата на генуезката крепост Кафа в Крим от татарите през 1347 година. Градът-държава дефинитивно изгубва могъществото си през 1381 година, когато флотата му е разрушена от венецианците покрай град Киоджи. Генуезките владения отвън границите на града последователно падат под непозната власт.

При завладяването на Константинопол от османските турци през май 1453 г. византийците са подкрепени от генуезки бойци. Единствено остров Корсикаостава генуезко притежание до 1768 година когато е превзет от французите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР